Auteur

23 resultaten. Pagina 1 van 2.
FOTO DVIDS The Coming Military AI Revolution Het Westen moet uitkijken bij de ontwikkeling van militaire toepassingen van Artificial Intelligence niet achterop te raken bij China, schrijft kolonel Joshua Glonek van de U.S. Army in de Military Review. 
2024 Russia Conference Papers 2024 Russia Conference Lees de papers van de 2024 Russia Conference van het Baltic Defence College: The Paradox of Power. 
Theodor Roosevelt Theodore Roosevelt’s Great-Power Navy De strategische rol die president Theodore Roosevelt voor de marine weggelegd zag levert waardevolle lessen op voor het huidige Amerikaanse optreden tegenover China, schrijft Nicholas Danby in een artikel voor het U.S. Naval Institute.
Hennie Bouman 'We hebben niets eens prioriteit op het spoor' Brigade-generaal Henny Bouman, sous-chef Materiële Gereedheid, vertelt in een Samen Sterker podcast over de ontwikkeling van een logistiek ecosysteem dat klaar moet zijn voor een Artikel 5-situatie.
Samen Sterker Brigade-generaal De Wolf: krijgsmacht logistiek niet klaar voor conflict De NAVO staat voor een reëel scenario van grootschalige inzet aan de oostgrens. Maar is de alliantie voorbereid op die immense taak? Brigade-generaal Nicole de Wolf-Fabricius, expert in militaire logistiek, deelt haar inzichten in een Samen Sterker podcast. 
Roy Lindelauf Waarom AI het belangrijkste wapen wordt Artificial Intelligence wordt het belangrijkste wapen in moderne oorlogvoering, zegt hoogleraar Roy Lindelauf in een podcast van Het Digitale Front.
Annelies van Vark 'Veiligheid is een taak van de hele maatschappij' Luister naar de podcast waarin Annelies van Vark, senior coördinerend adviseur Transitie bij Defensie, haar onderzoek naar de whole of society approach toelicht. 
Podcast samen sterker Een overzicht in naderende militaire dreigingen 'Bereid je voor op de toekomst'. Redacteur van de Militaire Spectator gaat in de Samen Sterker-podcast in gesprek over de urgentie van de schaalbare krijgsmacht. Hoe kan de Nederlandse maatschappij zich voorbereiden op grootschalig conflict?
BMT2 The war in Ukraine through the lens of joint functions Vijf Belgische officieren van uiteenlopende disciplines kijken in een speciaal focus paper kritisch naar de planning en de uitvoering van militaire operaties in Oekraïne.  
Lockheed Martin It All Comes Down to Sea Control Als China Taiwan aanvalt zullen de VS en zijn geallieerden de grootste militaire operaties starten sinds de Slag om Okinawa in 1945, schrijven Scott Tait en Anthony LaVopa.
Reserve Belgie Paper: Hervorming van de Belgische nationale reserve Er zijn goede argumenten om de Belgische nationale reserve om te vormen naar een home guard, zegt Luc Audoore in een speciaal Focus Paper.
German Marshall Fund Podcast: China’s Military Diplomacy and its Quest for Bases Abroad In a German Marshall Fund podcast Bonnie Glaser and Kristen Gunness talk about how China uses military diplomacy in order to expand its number of military bases around the world.