Redactie

Artikelen

Image
RUSI
Preliminary Lessons from Ukraine’s Offensive Operations, 2022–23 Experts van het Royal United Services Institute (RUSI) gaan in een paper dieper in op de offensieve Oekraïense operaties in de oorlog tegen Rusland.
Image
Foto MCD Maartje Roos
Team of teams Waar vinden we in de prioriteit bij hoofdtaak 1 de tijd en ruimte voor het worden van één, zoals Stanley McChrystal dat noemt, team of teams?
Weer veel bijgeleerd over tactiek en prestaties Liepen Romeinse soldaten al op een soort voetbalnoppen? Het afgelopen EK was een mooie trigger om dat uit te zoeken.
Moustache, een doodgewone poedel ‘Tot blaffen mag hij niet overgaan, doet hij dit, dan bestraft men hem met ,,foei!’’’
Image
Foto Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Doe niet waar je goed in bent geweest Nederland moet in deze onzekere tijden bij samenwerkingsprojecten inzetten op Industriële Participatie, want de ooit zo geroemde eigen militair-industriële capaciteit is grotendeels verdwenen.
‘Reach the Channel and the Atlantic Ocean’ Generaal-majoor Aleksander Ivanovitsj Vladimirov 'onthulde' in 1993 in de Militaire Spectator hoe het Warschaupact tijdens de Koude Oorlog zou zijn opgetreden bij een aanval op het Westen. 
Image
Foto Beeldbank NIMH
Nachrichten im Kriege Historische casestudies geven een goed beeld van de mogelijke valkuilen bij het verzamelen van inlichtingen over de intenties en sterkte van een vijand en hoe die in de toekomst te omzeilen.
Image
FOTO DVIDS
The Coming Military AI Revolution Het Westen moet uitkijken bij de ontwikkeling van militaire toepassingen van Artificial Intelligence niet achterop te raken bij China, schrijft kolonel Joshua Glonek van de U.S. Army in de Military Review. 
Image
Foto MCD Rob Gieling
Mindshift Terwijl de dreiging toeneemt en het gevoel van urgentie enorm zou moeten zijn, gaan beleidsmakers in ‘Nederland polderland’ eerst nog eens rustig nadenken in werkgroepjes en overlegfora.
Image
2024 Russia Conference
Papers 2024 Russia Conference Lees de papers van de 2024 Russia Conference van het Baltic Defence College: The Paradox of Power.