Mr. dr. Sergei Boeke

Sergei Boeke is Politiek Adviseur bij het Joint Support and Enabling Command.

Artikelen

Image
Sergei Boeke
Na Oekraïne, Taiwan? Een conflict in Taiwan lijkt wellicht ver weg, zowel in geografie als in tijd, maar Europa zal zeker niet gespaard blijven.
Image
Sergei Boeke
Hybride oorlog: oude, zure wijn in nieuwe zakken Subversieve Russische operaties tegen het Westen, die de KGB ook tijdens de Koude Oorlog volop uitvoerde, zullen de komende maanden alleen maar toenemen. 
Image
Sergei Boeke
Nederland in de NAVO: van pick & mix tot terug in het gelid? Het ministerie van Defensie en de OPCO’s hebben maar een beperkte kennis van de NAVO: soms lijkt het alsof de implicaties van besluiten in Brussel laat doordringen in Nederland zelf.
Image
Sergei Boeke
De paradigmaverschuiving van oktober 2023 De verschrikkingen in Israël en de Palestijnse gebieden hebben grote gevolgen elders: westerse regeringen hebben niet de bandbreedte om meerdere crises tegelijk te blussen. 
Image
Sergei Boeke
Multinationale eenheden: een politiek-militair huwelijk Bij internationale samenwerking verdient de politieke besluitvorming meer aandacht: nu richt men zich vooral op de militaire klik. 
Image
Sergei Boeke
Train the trainer: leren van de Oekraïners Op veel vlakken kunnen wij inmiddels meer van de Oekraïense krijgsmacht leren dan zij van ons.
Image
Sergei Boeke
The Magic Move Mochten onze eenheden straks weer gereed zijn voor grootschalig conflict, dan nog is het de vraag of ze het inzetgebied überhaupt bereiken en daar voldoende ondersteund kunnen worden.
Image
Sergei Boeke
Door de Oekraïense bomen het bos niet meer zien De oorlog in Oekraïne is een jaar aan de gang en alle aandacht voor het conflict verhult vier belangrijke strategische implicaties.
Spies, Lies, and Algorithms Misvattingen over inlichtingen vormen de opmaat voor Amy Zegarts boek Spies, Lies, and Algorithms, een ambitieus werk om een gedegen achtergrond over inlichtingen en spionage aan te bieden. 
Image
HIMARS
Het geheim van succesvolle inlichtingen De combinatie van hoogwaardige wapens en hoogwaardige inlichtingen is op het slagveld in Oekraïne bijzonder effectief gebleken.